2006. február - 2. évfolyam 2. szám

A Baross Gábor Társaság állásfoglalása a nemzeti tudásvagyonról

2005. november 30-án a Baross Gábor Nemzeti Gazdaság Pártoló Társaság több mint 100 fő részvételével a nemzeti tudásvagyonról rendezett összejövetelt. Vitaindító előadást tartott Boda Miklós, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal elnöke, Fodor István, az Ericsson elnöke és Pálinkás József akadémikus, volt oktatási miniszter. Társaságunk a vitaesten megerősítette: a nemzet jólétének és biztonságának alapvető...

Bővebben

  • Martonyi János

Köszöntő

MARTONYI JÁNOS a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke. A beszéd 2006. január 29-én hangzott el, az Egyesület által felkért Orbán Viktor évértékelő beszéde előtt. A legelső szó ezúttal is a köszöneté, de ez a köszönet most különleges alkalommal és különleges személynek szól. Mádl Ferenc a mai napon 75 esztendős. Köszönjük, Elnök úr, köszönjük, Dalma asszony mindazt, amit öt...

Bővebben

  • Árendás Csaba - Dudás Tamás PhD - Illés Gábor - Szinek Kénesy Marianna

A 19% egy éve – A szlovák adóreform 2004-ben

Egy jól működő adórendszer fontos része minden gazdasági rendszernek. Milyen is egy jól működő adórendszer? Erre a kérdésre nehéz választ adni, de léteznek bizonyos pontok, melyekben a mai közgazdászok többsége megegyezik.

Bővebben

  • Matolcsy György

Gazdasági Konzultáció 2005

Orbán-kormány gazdasági minisztere. Múlt év közepén kaptuk a felkérést Orbán Viktortól, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnökétől, hogy találkozzunk a magyar gazdasági és üzleti élet szereplőivel, ismerjük meg véleményüket Magyarország jelenlegi helyzetéről.

Bővebben

  • Orbán Viktor

Új gazdaság, új állam

A Gazdasági Konzultáció alapgondolata az volt, hogy lejárt az az idő, amikor pártközpontok félhomályos helyiségeiben magukat az ország legkiválóbbjának minősítő gazdaságpolitikai tanácsadók különböző programokat barkácsoltak össze, majd a politikusok ezeket a hónuk alá csapva körbejárták az országot, hogy megpróbáljanak mindenkit meggyőzni, e kötet szerzői és az abban foglalt gondolatok a legalkalmasabbak Magyarország felvirágoztatására.

Bővebben