2006. január - 2. évfolyam 1. szám

  • Bethlenfalvy Gábor

Magyar gyümölcs, magyar kert, magyar ember (Egy lehetséges országkép körvonalai)

Sokan vagyunk, akik felkerestük már külhoni országok gyümölcs- és zöldségpiacait, és bizonyára sokunknak feltűnt az is: a magyar gyümölcsök sokkal finomabbak, ízesebbek, mint bármely más országéi. A magyar görögdinnye bizony sokkal különb, mint a görög görögdinnye, a magyar baracknak a zamata sokkal jobb, mint a franciáé, a holland paradicsomot pedig valószínűleg nem is nevezné senki „paradicsomnak”, aki már kóstolt magyar terméket ebben a műfajban.

Bővebben

  • Ohnsorge-Szabó László

Egyensúlyi gazdaságpolitika és nemzetstratégia

A KJF Posztmodernológiai Kutatóközpont és a Professzorok Batthyány Köre 2005. december 7-én Egyensúlyi gazdaságpolitika és nemzetstratégia címmel kerekasztalvitát szervezett. A kerekasztal szakértői Bogár László, Botos Katalin, Cséfalvay Zoltán és Mellár Tamás voltak.

Bővebben

  • Major István - Oriel Herrera Bonilla

A globalizáció hatása a trópusokra és az emberiség jövőjére

Az életnek ezen a bolygón több mint kétmilliárd éves előnye van a Homo sapiensszel szemben, és ezt a hátrányt soha nem tudjuk ledolgozni. Alkalmazkodni kellene tehát az élet törvényeihez, ezzel ha megállítani már nem is tudjuk, de legalább lassítani, módosítani képesek leszünk az apokalipszis lovasainak útját.

Bővebben